از نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی چه می‌دانید؟

دسته‌بندی: مقالات آموزشی|آخرین بروز رسانی: آبان 10, 1402|بازدیدها: 607|
از نمایشگاه جیتکس (GITEX) دبی چه می‌دانید؟

نمایشگاه فناوری اطلاعات جیتکس (GITEX) یک گردهم‌آیی سالانه متشکل از هواداران پروپاقرص کامپیوتر و تجهیزات الکترونیکی است که همه‌ساله در مرکز تجارت جهانی دبی در کشور امارات برگزار می‌شود. این نمایشگاه در میان کشورهای حوزه خاورمیانه و جنوب آسیا از محبوبیت بسیاری بالایی برخوردار بوده و بستری را برای حضور هرچه پررنگ‌تر غول‌های فناوری در جهان دیجیتال امروز فراهم می‌آورد. در این مطلب می‌خواهیم در خصوص نمایشگاه جیتکس دبی، زمان و مکان برگزاری، تم‌های گوناگون و دیگر اطلاعات مرتبط با آن صحبت کنیم.

نمایشگاه جیتکس دبی

تاریخچه برگزاری نمایشگاه جیتکس دبی

تاریخچه برگزاری نخستین دوره از نمایشگاه جیتکس به سال ۱۹۸۱ بازمی‌گردد. در این گردهمایی، تالار شماره یک مرکز تجارت جهانی دبی به عرضه اختصاصی محصولات نمایشگاه GITE (نام سابق جیتکس) اختصاص یافت. پس از آن در سال ۱۹۸۸ به دنبال روی کار آمدن مجله مک‌ورلد (MacWorld)، جیتکس حوزه فعالیت خود را گسترش داد و دو تالار مجزا در این مرکز را اشغال نمود.

در حال حاضر رویداد سالانه جیتکس سرتاسر مجموعه مرکز تجارت جهانی دبی را قبضه کرده و در بالغ بر ۱۰ تالار این مجموعه از پیش‌گامان تکنولوژی و علاقه‌مندان به حوزه فناوری اطلاعات میزبانی به عمل می‌آورد.

از میان تازه‌ترین هفته‌های فناوری GITEX در دبی یک مورد مربوط به رویداد جیتکس سال ۲۰۱۸ (یعنی سی و هشتمین هفته فناوری) است که در بازه چهاردهم تا هجدهم ماه اکتبر این سال در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار گردید. سی و ششمین سالگرد برگزاری نمایشگاه جیتکس نیز در سال ۲۰۱۶ به وقوع پیوست و از شانزدهم تا بیستم ماه اکتبر ادامه یافت.

این نوبت از سری نمایشگاه‌های جیتکس بیش از هر چیز موضوعاتی چون فناوری‌های پیشرو همانند صنعت روباتیک و ماشین‌های خودکار (درون‌ها) را تحت پوشش قرار می‌داد. سال گذشته نیز، علی‌رغم وجود پاندمی بیماری کووید-۱۹، کنفرانس‌های نمایشگاه جیتکس به‌صورت حضوری برگزار گردید.

نمایشگاه Gitex

نمایشگاهی به وسعت یک جهان

مدیران ارشد کمپانی‌های فناوری در طول مدت‌زمان این رویداد می‌توانند کسب‌وکار تازه خود را به مخاطبان این حوزه شناسانده و فرصتی عالی جهت معرفی محصولاتشان به نمایندگی‌ها و لینک شدن به دیگر کمپانی‌های مطرح در زمینه فناوری اطلاعات بیابند. در بخش بازار فناوری مصرف‌کننده نیز در این نمایشگاه انواع تجهیزات الکترونیک از قبیل کامپیوترها و ربات‌ها، اتومبیل‌های پیشرفته و نیز جدیدترین گوشی‌های تلفن هوشمند به مخاطبان عرضه می‌گردد.

بااین‌حال جیتکس را نباید صرفاً به‌عنوان نمایشگاهی برای خرید محصولات الکترونیک در نظر آورد. بلکه این رویداد فرصتی استثنایی برای علاقه‌مندان به تکنولوژی است تا با جدیدترین ابتکارات آینده فناوری در جهان آشنا شده و از آخرین روندهای غالب بر بازار اطلاع حاصل کنند.

علاوه بر عرضه جدیدترین اختراعات صورت‌گرفته در دنیای تکنولوژی، همه‌ساله وزرای دولت‌ها، رهبران تیم‌های فناوری و ابرستاره‌های حوزه فناوری از سراسر جهان می‌توانند در کنفرانس‌های متعددی که در کنار نمایشگاه برگزار می‌شود شرکت کنند. این رویدادها بر موضوعاتی از قبیل پیشرفت‌های هوش مصنوعی، فین‌تک، بلاک‌چین و فناوری سلامت تمرکز دارند. بار علمی کنفرانس‌های رویداد نمایشگاه جیتکس بسیار بالا بوده و تمامی علاقه‌مندان را از هر قشری به خود جلب می‌کند.

سالانه هزاران نفر از هواداران فناوری در این رویداد شرکت ورزیده و شمار این افراد در دوران قبل از پاندمی کرونا نزدیک به ۱۵۰۰۰۰ نفر تخمین زده شده است. شرکت‌هایی که در حوزه فناوری اطلاعات، حمل‌ونقل و خانه‌های هوشمند فعالیت می‌کنند، مخاطبان اصلی این رویداد را شکل می‌دهند.

نمایشگاه Gitex 2021

به‌علاوه، همه‌ساله نمایندگانی از سوی برندهای مطرح و معتبر تولید قطعات کامپیوتر و موبایل در نمایشگاه هفته فناوری دبی شرکت نموده و آخرین ابتکارات خود را در این نمایشگاه به معرض دید عموم می‌گذارند؛ بنابراین هر فردی که به تکنولوژی و سیر تکاملی آن در گذر زمان علاقه‌مند است می‌‌تواند از مزایای شرکت در این رویداد بهره‌مند گردد.

هر یک از رویدادهای نمایشگاه جیتکس با نوآوری‌های عرضه شده منحصربه‌فرد خود شناخته می‌شوند. برای مثال در سال ۲۰۱۹ شرکت Moley Robotics از رباتی رونمایی کرد که قادر به غذا پختن و نظافت بود. در چهل و یکمین رویداد جیتکس در سال ۲۰۲۱ که منطبق بر بازه زمانی 25 الی 29 ماه مهر 1400 است، بالغ بر ۳۰۰۰ شرکت فناوری از سراسر جهان شرکت خواهند داشت.

در میان این شرکت‌ها نام‌های شناخته شده‌ای چون آوایا (Avaya)، اتصالات (Etisalat)، اپسون (Epson)، هوآوی (Huawei)، سیسکو (Cisco)، اریکسون (Ericsson)، وی ام ور (VMware)، ای دبلیو اس (AWS)، هانی ول (Honeywell)، دل (Dell)، کسپر اسکای (Kaspersky) و اینفور (Infor) نیز به چشم می‌خورد.

نمایشگاه Gitex دبی

بخش‌های مختلف نمایشگاه جیتکس دبی کدام‌اند؟

GITEX خود به زیرمجموعه‌هایی تقسیم می‌شود که هر یک محتوا و محصول قابل‌عرضه خود را دارند. در ادامه به سراغ معرفی بخش‌های مختلف نمایشگاه جیتکس دبی می‌رویم:

بخش کلود

میزبان بخش کلود نمایشگاه جیتکس، توسعه‌دهندگان زیرساخت‌های کلود و شرکت‌های ارائه‌دهنده سیستم‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری کلود بوده و غرفه‌های این بخش پذیرای بازدیدکنندگانی از قشر مدیران شبکه، مهندسان و دیگر سمت‌های مربوطه و نیز جمعیت عادی خواهند بود.

بخش مصرف‌کننده

بازار فناوری مصرف‌کنندگان نمایشگاه جیتکس، بازاری پررونق و شناخته‌شده است. انواع ابزارهای دیجیتالی از قبیل چاپگرها، اسکنرها، مانیتورهای پلاسما، ویدئو پروژکتور و… در غرفه‌های این بخش در معرض نمایش عمومی قرار گرفته و مدیران عامل و مدیران فناوری اطلاعات شرکت‌ها و کسب‌وکارها می‌‌توانند از آخرین محصولات ارائه شده در این حوزه‌ها بازدید نمایند.

بخش نرم‌افزاری نمایشگاه جیتکس دبی

در بخش نرم‌افزاری، هدف اصلی غرفه‌داران، ارائه راهکار‌های نوین در حیطه برنامه‌ریزی، مدیریت ارتباط با مشتری، کنترل محتوا، انبار و لجستیک، امور مالی و بسیاری حوزه‌های دیگر بوده و مدیران عامل و مدیران فناوری اطلاعات، آنالیزورها و مهندسین می‌توانند از تازه‌ترین نرم‌افزارهای عرضه شده در این چارچوب دیدن نمایند.

بخش GolfComms

این بخش بر فناوری ارتباطات از راه دور متکی است و بازدیدکنندگانی از نهادهای نظارتی، توسعه‌دهندگان زیرساخت‌ها، اپراتورها و… را به خود می‌پذیرد. بخش GolfComms در نمایشگاه جیتکس بر آن است تا با توسعه راهکارهای ارتباطی خود از طریق شبکه اینترنت، عصر تازه‌ای از خدمات ارتباطی را به روی مخاطبان تکنولوژی بگشاید.

بخش داینامیکس نمایشگاه GITEX

مخاطبان این بخش از نمایشگاه جیتکس را توسعه‌دهندگان نرم‌‌افزار و ارائه‌دهندگان انواع خدمات اینترنتی و نرم‌افزاری تشکیل می‌دهند. غرفه‌های مرتبط با تکنولوژی تلفن همراه، همواره جزو پرطرف‌دارترین بخش‌های نمایشگاه جیتکس بوده و با بیش از شش هزار مخاطب، فرصتی بی‌بدیل را برای برقراری ارتباط در میان جامعه تولیدکنندگان راهکارهای تلفن همراه به وجود می‌آورند.

بخش زیرساخت و امنیت شبکه در نمایشگاه GITEX

مخاطب این بخش از رویداد فناوری دبی، مدیران ارشد و مدیران فناوری اطلاعات شرکت‌های مختلف هستند. در این غرفه‌ها به‌روزترین راهکارهای تقویت زیرساخت و امنیت شبکه به علاقه‌مندان عرضه می‌گردد.

نمایشگاه Gitex 2021

بخش پرینت سه‌بعدی

در این بخش از نمایشگاه جیتکس، بازدیدکنندگان از نزدیک شاهد نمایش زنده چاپ سه‌بعدی خواهند بود. بخش پرینت سه‌بعدی محل مناسبی برای آشنایی و متعاقباً برقراری روابط تجاری با مدیران شرکت‌های جهانی و بین‌المللی بوده و سردمداران آن به‌موازات رویداد جیتکس جلسات متعددی را به‌منظور بحث و گفت‌وگو در مورد فناوری برگزار می‌کنند. مهندسان و مدیران تولید و برندینگ از بازدید از غرفه‌های پرینت سه‌بعدی بیشترین بهره را خواهند برد.

بخش روباتیک نمایشگاه جیتکس

در این قسمت مدیران ارشد و مسئولان تجاری از دپارتمان‌های گوناگون از آخرین پیشرفت‌های فناوری روباتیک در حوزه‌های مختلف آگاه خواهند شد.

نمایشگاه جیتکس

سخن آخر

نمایشگاه جیتکس (GITEX) وعده‌گاه رسمی تمامی علاقه‌مندان به تکنولوژی و فعالان حوزه فناوری اطلاعات است که از سراسر جهان در این رویداد بین‌المللی در کشور امارات حضور به هم رسانده و در غرفه‌های متنوع و متعدد این نمایشگاه با یکدیگر دیدار می‌کنند. این ملاقات‌ها به تقویت روابط متقابل میان صاحبان کسب‌وکارها و ایجاد فرصت‌های همکاری و مشارکت فعال میان آن‌ها کمک شایانی خواهد کرد.

به‌علاوه به‌موازات رویداد اصلی نمایشگاه، جلسات گفت‌وگو و مباحثه و کنفرانس‌های علمی تخصصی نیز در مورد تازه‌های تکنولوژی در دبی برگزار می‌گردد و مدیران شرکت‌ها و نیز مصرف‌کنندگان محصولات الکترونیک و دیجیتال می‌توانند با شرکت در این کنفرانس‌ها از اخبار روز دنیای فناوری و آینده پیش روی این شاخه روبه‌رشد اطلاع حاصل کنند. لازم به ذکر است که آخرین رویداد نمایشگاه GITEX از تاریخ ۲۵ام تا ۲۹ام مهرماه سال ۱۴۰۰ در مرکز تجارت جهانی دبی برگزار می‌گردد.

نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر دارید؟

نظر شما برای ما با ارزشه
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها