ترخیص کالا و انبارداری

انجام صفر تا صد ترخیص کالا و انبارداری محصولات

از مراحل تشریفات گمرکی چه می‌دانید؟

ترخیص کالا از گمرک برای بسیاری از تاجران و فعالان اقتصادی کاری سخت و زمان‌بر بوده است، به طوری که در بعضی موارد تا ماه‌ها درگیر انجام مراحل ترخیص کالا‌ها‌ی خود بوده‌اند. پروسه‌ی ترخیص کالا برای شرکت‌ها‌ی باتجربه امری ابتدایی و آسان است. ما در کاوان تامین به واسطه‌ی فعالیت چندین ساله در حوزه‌ی بین‌المللی به راحتی و با سرعت بسیار بالا همه‌ی امور مربوط به ترخیص کالا از گمرک را برای شما انجام می‌دهیم. برای انجام این کار ابتدا باید مراحل بسیار زیادی پشت سر گذاشته شود. مراحلی که با نام تشریفات گمرکی شناخته می‌شود. در ادامه به کلیه‌ی این امور می‌پردازیم.

برای ترخیص کالا از گمرک چه کنیم؟

زمانی که محموله شما پس از حمل از مبدا (کشور چین یا امارات) وارد گمرک شد، برای ترخیص کالا نیاز به انجام امور تشریفات گمرکی می‌باشد که طبق مراحل زیر باید به منظور ترخیص کالا از گمرک اقدام نمود. برای آشنایی با مراحل ترخیص کالا از گمرک در ادامه این صفحه همراه کاوان تامین باشید:

مراحل ترخیص کالا از گمرک ایران

  • مرحله‌ اول: ثبت اظهار و تکمیل اظهار نامه واردات به صورت آنلاین
    زمانی که کالاهای شما وارد گمرک می‌شود اولین و اساسی‌ترین کاری که باید انجام گیرد، ثبت و تکیمل اظهارنامه واردات در سیستم گمرک کشور است. در حال حاضر اغلب گمرک‌های کشور به سامانه EPL متصل شده‌اند و نیازی به حضور شما نیست، از طریق این سامانه و به صورت آنلاین اطلاعات مربوطه به کالاهای خود را وارد می‌کنید. در این مرحله باید مدارکی که از شما خواسته شده را در این سایت بارگذاری کنید. پس از تکمیل و ارائه‌ی مدارک خواسته شده، به شما یک سریال داده می‌شود، که می‌توانید از طریق آن روند کاری خود را پیگیری کنید.

  • مرحله دوم: دریافت کوتاژ و تعیین مسیر
    در این مرحله تمامی مدارک ارسال شده به همراه اظهارنامه بررسی و در صورت تایید یک شماره ثبت یا اصطلاحا کوتاژ برای شما ارسال می‌شود. به شماره‌ی ارسال شده برای شما که در صورت تایید اظهارنامه واردات یا صادرات ارسال می‌شود کوتاژ می‌گویند. حالا باید مسیر مورد نظر خود را برای ادامه‌ی فرآیند ترخیص کالا مشخص کنید:
    مسیر سبز: اخذ مجوزهای لازم و ارجاع به صندوق و ارزیابی و کنترل کالاها به صورت مجازی
    مسیر زرد: بررسی اسناد توسط کارشناسان گمرک و اخذ مجوزها‌ی لازم
    مسیر قرمز: ارزیابی و کنترل کالا به صورت مجازی و فیزیکی، اخذ مجوز‌های لازم، و بررسی اسناد توسط کارشناس

  • مرحله سوم: کنترل و ارزیابی کالا
    پس از تعیین مسیر برای محموله، کنترل و ارزیابی محموله انجام می‌گیرد. اگر شما در مسیر قرمز و یا زرد قرار بگیرید، کالاهای شما توسط کارشناسان گمرک باید ارزیابی و حتی بسته‌ی کالاها باز شود.

  • مرحله چهارم: اخذ مجوز‌های لازم
    پس از تایید کارشناسان گمرک مرحله بعدی اخذ مجوزهای لازم است، در این مرحله با توجه به نوع کالاهای وارداتی باید مجوز‌های لازم برای تایید ترخیص آن‌ها انجام بگیرد. از جمله ارگان‌‌های مربوطه در این مرحله استاندارد، تجهیزات پزشکی،‌ بهداشت، جهاد، وزارت راه، اداره مالیات و ….. می‌باشند.

  • مرحله پنجم: ‌بررسی مدارک، اسناد و تطبیق مدارک
    در مرحله‌ی پنجم کارشناسان به بررسی مدارک و اسناد پرداخته و پس از تایید نهایی توسط یکی از کارشناسان، تمامی مدارک مورد تایید قرار می‌گیرد.

  • مرحله ششم: پرداخت تعرفه گمرک
    مرحله‌ی ششم پس از تطبیق مدارک هزینه‌ی قابل پرداخت برای ترخیص کالا مشخص و به صاحب بار محموله ارائه می‌شود. این فرد موظف است هزینه‌ی تعیین شده را به حساب گمرک واریز می‌کند.

  • مرحله هفتم: صدور سند ترخیص کالا
    پس از واریز وجه گمرک یک پروانه سبز گمرکی برای صاحب بار صادر می‌شود. این پروانه سبز به معنای پایان مرحله‌ی ارزیابی و ورود به مرحله‌‌ی ترخیص کالا از گمرک و شروع خروج کالا از گمرک می‌باشد.

  • مرحله هشتم: انبارداری
    پس از گذراندن تمامی مراحل به دلیل وجود کالاها از زمان رسیدن به ایران تا مرحله‌ی ترخیص کالا در انبار گمرک شامل هزینه‌ی انبارداری می‌شود. پس از طی کردن‌ همه‌ی این مراحل گمرک مجوز بارگیری را صادر می‌کند. این هزینه‌ شامل هزینه‌های مربوط به تخلیه بار، بارگیری، بیمه محموله، مدت زمان حضور بار در انبار و دیگر هزینه‌های مختلف می‌باشد، که بر اساس حجم و ارزش کالا قیمت گذاری می‌شود.

خرید از فروشگاه‌های خارجی

انواع مسیرهای گمرکی چه تاثیری در فرآیند ترخیص کالا دارند؟

مسیرهای گمرکی توسط کارشناسان گمرک و بسته به نوع کالاها تعیین می‌شود. همانطور که در بالا اشاره شد، نوع مسیر گمرکی توسط کارشناسان گمرک تعیین می‌شود. انجام کلیه مراحل ترخیص کالا نیاز به تجربه در این زمینه دارد، اگر تجربه‌ی این کار را ندارید برای جلوگیری از انبار شدن محموله‌ی خود، بهترین روش کمک از شرکت‌هایی است که در حوزه‌ی واردات و صادرات در حال فعالیت هستند. هر کشوری برای کالاهای وارداتی از مرزهای خود دارای یک نوع مالیات و عوارض است، این کار به درآمدزایی،‌ حفاظت از اقتصاد، محیط زیست و شهروندان کمک می‌کند. یکی از عواملی که می‌تواند پروسه‌ی ترخیص کالا را برای شما طولانی‌تر کند، ورود کالاهای ممنوعه به کشور می‌باشد، از این رو قبل از خرید محصولات مختلف به لیست محصولات ممنوعه که در کشورهای مختلف متفاوت هستند، نگاهی بیاندازید، تا از هر گونه معطلی جلوگیری شود.

فرآیند ترخیص بار چقدر زمان می‌برد؟

فرآیند ترخیص بار از گمرک ممکن است از چند روز تا چند ماه به طول بیانجامد، و در نهایت قبل از ورود به ماه چهارم کلیه کارهای آن انجام گیرد. در شرایطی که مدارک مورد نیاز با کمبود مواجه باشد، این مدت زمان به مراتب افزایش یافته و پروسه‌ی ترخیص کالا با مشکلاتی مواجه می‌شود. همچنین وجود کالاهای ممنوعه در بین بار شما می‌تواند فرآیند ترخیص کالا را افزایش دهد. اولین قانون موفقیت آمیز ترخیص کالا، زمان بندی مناسب است. برای انجام اینکار، باید به نوع کالای خود توجه داشته باشید همیشه احتمالات را در نظر بگیرید. به طور مثال اگر سفارش‌های شما مناسب فصل پاییز است، هیچ ایرادی ندارد چند هفته زودتر به دست شما برسد تا با در نظر گرفتن احتمالات از بروز هرگونه مشکل جلوگیری شود. خصوصا برای کالاهایی که بسیار به زمان حساس هستند، همه‌ی جوانب را در نظر داشته باشید.

خرید کالاهای نایاب از دبی
خرید از فروشگاه‌های چین

برای پرداخت انبارداری و اجازه‌ی بارداری در گمرک چه کنیم؟

زمانی که کالا‌های شما به هر یک از گمرک‌های کشور وارد می‌شود، به انبارهای مختلف فرستاده می‌شود تا تعیین تکلیف شود. هر محموله از زمان ورود به گمرک تا زمان ترخیص کالا مدت زمان مشخصی مهلت دارد، اگر در این زمان برای ترخیص کالا اقدام نکنید کالاها به صورت متروکه ضبط خواهد شد. کالاهایی موجود در انبار گمرک بیمه شده و از آن‌ها در برابر هرگونه اتفاقی محافظت می‌شود. از این رو در پایان مراحل ترخیص کالا باید هزینه‌ی انبارداری محموله‌ی خود را پرداخت کنید. هزینه‌ی انبارداری بستگی به حجم و ارزش آن دارد، به گونه‌ای که هر چه حجم کالاها و ارزش‌ آن‌ها بیشتر باشد، هزینه‌های انبارداری آن‌ها نیز افزایش می‌یابد. پس از مشخص شدن هزینه‌های انبارداری و پرداخت آن‌، اجازه‌ی بارداری محموله صادر و کالاها از گمرک ترخیص می شود.