واردات کالا به ایران
صفر تا 100 واردات کالا به ایران با کاوان تامین
واردات کالا به صورت عمده و مواد اولیه کارخانههای تولیدی در ایران به دلیل تقاضای بالا جز گروههای ضروری و انتخاب اصلی واردکنندگان ایرانی هستند. چین و امارات از جمله اولین انتخاب تجار ایرانی برای واردات کالا به ایران هستند. چین با توجه به وجود انبوه تولیدکنندگان و تامینکنندگان، قطب تجاری اول دنیا لقب گرفته است. کاوان تامین امکان خرید از چین به صورت عمده و جزیی را برای مشتریان عزیز فراهم نموده است. همچنین امکان خرید از دبی نیز فراهم شده و تمامی خدمات حمل بار بین الملل و ترخیص کالا نیز توسط تیم ما انجام میگردد. برای بهرهمندی هرچه بهتر و اطلاع از شرایط دقیق واردات در ادامه این صفحه همراه ما باشید.
واردات از چین
واردات از امارات
خردی از سایت های خارجی
مراحل واردات کالا به ایران
واردات کالا به ایران شامل مراحل متعددی میشود که آشنایی با قوانین و مقررات مربوط به واردات یکی از پیشنیازهای اولیه آن است. موفقیت در انجام هر یک از مراحل واردات، نیازمند کسب تجربیات لازم و بهرهگیری از دانش کارشناسان مربوطه است. بهعنوانمثال در فرایند اجرایی واردات به ایران، لازم است اطلاعات کافی در رابطه با تجارت، نحوه تخصیص ارز، بانکداری بینالمللی، حملونقل بینالمللی کالا، انجام امور گمرکی و ترخیص کالا کسب کنید. در این بخش به ترتیب مراحل واردات کالا به ایران آموزش داده میشود:
اخذ کارت بازرگانی برای واردات کالا به ایران
اخذ کارت بازرگانی اولین مرحله واردات کالا به ایران است؛ بنابراین، هر فردی که قصد دارد از مجرای قانونی کالایی را به صورت عمده وارد کشور کند باید پیش از هر چیزی، از طریق وزات صنعت معدن و تجارت (صمت) جهت دریافت کارت بازرگانی خود اقدام کند.
کارتهای بازرگانی در دو نوع حقیقی و حقوقی صادر شده که هر کدام از آنها دارای کاربردهای مختلف تجاری، موردی، صنعتی، خدماتی و… هستند. در نهایت کارتهای بازرگانی به غیر صادرات و واردات کالا، دارای مزایا و ویژگیهای خاص دیگری هستند. جهت شروع مراحل دریافت کارت بازرگانی میتوانید از طریق لینک https://cscs.chambertrust.ir/ اقدام کنید.
انتخاب حوزه فعالیت در هنگام واردات کالا به ایران
در مرحله دوم واردات کالا به ایران لازم است حوزه فعالیت خود را مشخص کنید. انتخاب حوزه فعالیت به پتانسیل و تسلط شما در خصوص تهیه کالا و کشور مدنظر بستگی دارد. بهعنوانمثال برخی افراد در خصوص بازار یک کشور خاص اطلاعات بالایی داشته و با ارتباطاتی که در آن کشور دارند، کالاهای متعددی را از طریق این کشور خرید کرده و به ایران وارد میکنند.
اما در مقابل برخی دیگر از تجار بر یک کالای خاص تمرکز دارند. این افراد کالای مدنظر خود را از طریق کشورهای مختلف خریداری کرده و تنها به یک حوزه مشخص اکتفا نمیکنند. در نهایت بهتر است با درنظرگرفتن همه جوانب، روش ثابت و مشخصی را برای خود انتخاب کنید.
بررسی قوانین و مقررات مربوطه در هنگام واردات کالا به ایران
پس از دریافت کارت بازرگانی و انتخاب حوزه فعالیت نوبت به بررسی قوانین و مقررات واردات میرسد. در واقع علاوه بر بررسی مقررات کلی لازم است به طور مرتبط و روزانه قوانین، مقررات و بخشنامههای مرتبط به واردات کالا به ایران را رصد کرده و به اخبار این حوزه توجه داشته باشید.
بهروز بودن اطلاعات به شما از بروز ضررهای احتمالی جلوگیری میکند، بهعنوانمثال ممکن است در مقاطعی واردات یک کالا خاص ممنوع اعلام شود. علاوه بر بررسی قوانین و مقررات ایران، آشنایی به قوانین کشور مبدأ نیز ضرورت دارد. برای این منظور بهتر است از کارشناسان مربوطه مشاورههای لازم را دریافت کنید.
انتخاب کشور و کالای وارداتی در هنگام واردات کالا به ایران
در این مرحله از واردات کالا، لازم است به طور دقیق نوع کالا و کشور مبدأ را انتخاب کرده و سپس برترین فروشندگان کالای مدنظر را شناسایی کنید. همانطور که میدانید آشنایی با زبان انگلیسی در انجام مناسبات بینالمللی ضروری است، اما بهغیراز زبان بینالمللی بد نیست با زبان رسمی کشور مدنظر نیز تا حدی آشنایی داشته باشید.
پس از شناسایی فروشندگان، به صورت موازی با آنها وارد مذاکره شده و قیمت، مشخصات فنی و کیفیت نمونه ارسالی آنها را مورد بررسی کارشناسی قرار دهید. در آخر با یکی از فروشندگان در تعداد، نوع و زمان تحویل کالای مدنظر به توافق برسید.
درخواست ارسال پیشفاکتور در هنگام واردات کالا
در مرحله پنجم واردات کالا و پس از به نتیجه رسیدن مذاکرات اولیه با فروشنده کالا، نوبت به ارائه درخواست ارسال پیشفاکتور یا پرفرما میرسد. در واقع پیشفاکتور سندی حاوی مشخصات کامل کالای خریداری شده بوده و از طرف فروشنده به شما ارسال میشود.
اطلاعات موجود در پیشفاکتور شامل قیمت کالا، کرایه، نوع ارز مورداستفاده در معامله، وزن، تعداد، اطلاعات و مشخصات مربوط به فروشنده و خریدار، کشورهای مبدأ و مقصد و … میشود. در نهایت در مراحل بعدی بر اساس اطلاعات درج شده در پیشفاکتور سفارش خود را ثبت نهایی میکنید.
ثبت سفارش در هنگام واردات کالا
پس از آنکه مراحل قبلی را به ترتیب طی کردید، نوبت به ثبت سفارش در سامانه ثبت سفارش وزارت صمت میرسد. در این مرحله درخواست خود را جهت واردات کالای مدنظر ثبت کرده و نظر کارشناسان را جهت موافقت با واردات خود حلب خواهید کرد.
این مرحله یکی از مهمترین مراحل واردات کالا محسوب میشود. چراکه کارشناسان وزارت صمت با بررسی درخواستهای ارسال شده مانع از واردات کالاهای ممنوعه میشوند. درصورتیکه در جریان اخبار و بخشنامههای روز قرار داشته باشید احتمال بروز این مشکل به حداقل خواهد رسید.
توجه داشته باشید که واردات برخی کالاهای خاص مانند دارو و کالاهای پزشکی علاوه بر دریافت مجوزهای لازم از وزارت صمت، نیازمند دریافت مجوز از نهادها و وزارتخانههای دیگری است. در نهایت جهت ثبت سفارش به آدرس مستقیم https://www.ntsw.ir/ مراجعه کنید.
تخصیص ارز و پرداخت بینالمللی در هنگام واردات کالا به ایران
در این مرحله لازم است بر اساس نوع ارزی که با فروشنده کشور مبدأ به توافق رسیدهاید، اقدام به تهیه و خرید ارز کنید. خرید ارز از طرق مختلف امکانپذیر است، بهعنوانمثال تهیه ارز جهت خرید برخی از کالاهای اساسی مانند داروها، مواد غذایی و خوراکیها توسط دولت و با نرخی پایینتر از نرخ بازار آزاد انجام میشود که به آن ارز ترجیحی یا دولتی گفته میشود.
درصورتیکه کالای وارداتی شما در گروه کالاهای اساسی قرار نمیگیرد، میتوانید ارز مدنظر را از طریق سامانه نیما وزارت صمت به آدرس http://www.sanarate.ir/ یا صرافی و بانکها تهیه کنید. پس از خرید ارز نوبت به انجام فرایند پرداخت بینالمللی میرسد. همانطور که میدانید به دلیل تحریمها تجار ایرانی جهت پرداخت با چالشهایی مواجه هستند. اما بهطورکلی برات، اعتبار اسنادی و پیشپرداخت از روشهای معمول پرداخت بینالمللی هستند.
حملونقل و بیمه کالا در هنگام واردات به ایران
همانطور که در مرحله پیشفاکتور اشاره شد یکی از موارد توافقی با فروشنده نحوه ارسال کالا به ایران است. در نهایت لازم است دو طرف معامله بر اساس نوع کالا، کشور مبدأ و قواعد بینالمللی اینکوترمز، یکی از روشهای ارسال هوایی، ریلی، دریایی یا جادهای انتخاب کنند.
قواعد اینکوترمز حالتهای مختلفی را شامل میشوند که با انتخاب هر کدام از آنها ریسک خریدار و فروشنده تغییر میکند. در نتیجه تسلط به این قواعد به شما کمک میکند تا با توجه شرایط خود بهترین روش حملونقل را انتخاب کنید. در نهایت پس از تعیین تکلیف روش حملونقل کالا، لازم است با یک شرکت بیمه جهت بیمه کردن کالای خریداری شده به توافق برسید.
ترخیص کالا از گمرک در هنگام واردات کالا به ایران
درصورتیکه هشت مرحله قبلی به درستی انجام شود، پس از گذشت مدتی کالای وارداتی شما به گمرک ایران میرسد. در این مرحله لازم است به گمرک مراجعه کرده و با ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز، سپری کردن مراحل مربوطه و پرداخت هزینههای گمرکی مانند هزینه انبارداری اقدام به ترخیص کالای خود کنید.
در نهایت کالای وارداتی شما توسط کامیونهایی از گمرک خارج شده و به مناطق مدنظر شما در سراسر ایران ارسال میشوند. به دلیل پیچیدگیهای ترخیص کالا، برخی تجار جهت افزایش سرعت و دقت در انجام این مرحله و جلوگیری از مشکلات احتمالی، از کارشناسان و ترخیصکاران حرفهای که تسلط کاملی بر قوانین گمرکی دارند، استفاده میکنند.
قوانین واردات کالا به ایران
پیشنیاز و پایههای اصلی واردات و صادرات کالا به ایران آشنایی کامل با قوانین و مقررات واردات و صادرات، آییننامهها، بخشنامهها و قوانین گمرکی است. اما علاوه بر قوانین این حوزه لازم است با قوانین و مقررات دیگری در زمینه حملونقل، ثبت سفارش، تخصیص ارز و… نیز آشنایی کامل داشته باشید. در ادامه به معرفی مهمترین قوانین واردات کالا به ایران میپردازیم.
- قوانین و مقررات صادرات و واردات مجلس
این قوانین در سال 1372 در 24 ماده مختلف به تصویب مجلس قرار گرفته و در آن در خصوص کلیات و خطقرمزهای کلی بحث شده است. مطالعه این 24 بند از قانون برای افرادی که مایل به فعالیت در حوزه تجارت و واردات کالا هستند، ضروری است.
- آییننامه اجرایی قانون و مقررات صادرات و واردات
آییننامه اجرایی قانون و مقررات صادرات و واردات به دنبال قانون سال تصویب شده در مجلس توسط هیئت ویزان وقت ایران در سال 1372 و در 46 ماده تنظیم و به تصویب رسیده است. این آییننامه دارای نکات اجرایی متعددی است که آشنایی و عمل به آنها برای تجار حائز اهمیت است.
- قانون و آئیننامه امور گمرکی
قوانین و آییننامه امور گمرکی به طور اختصاصی مربوط به انجام امور گمرکی و ترخیص کالا است. این قانون در سال 1390 توسط مجلس شورای اسلامی وقت ایران تنظیم شده و به تصویب رسیده و حاوی نکات بسیار مهم و ارزشمندی است. از طریق آییننامه امور گمرکی نیز بازرگانان با قوانین واردات کالا آشنایی بیشتری پیدا میکنند.
- کتاب مقررات صادرات و واردات
کتاب مقررات صادرات و واردات توسط سازمان توسعه تجارت همه سال بهروزرسانی و منتشر شده و نسخه الکترونیکی این کتاب از طریق سایت رسمی این سازمان به آدرس https://tpo.ir/ قابل دانلود است. این کتاب حاوی نکات اجرایی مهمی در خصوص واردات و صادرات کالاهای مختلف و تعرفههای آنها است.
- بخشنامههای اجرایی صادرات و واردات کالا
بخشنامههای اجرایی صادرات و واردات حاوی جزئیترین، مهمترین و بهروزترین قوانین و مقررات این حوزه بوده و شامل دستورالعملهای اجرایی مرتبط هستند. جهت دسترسی به این بخشنامهها لازم است به صورت روزانه اخبار و اطلاعات مربوط به این حوزه را رصد کنید.
هزینه های شروع فرایند واردات کالا به ایران
یکی از موارد بسیار مهم در آغاز تجارت بینالملل نیاز به سرمایهی اولیه است، به عبارت دیگر برای پول در آوردن به پول احتیاج دارید. این سرمایه اولیه برای شروع تجارت شما بستگی به توانایی شما در پرداخت آن دارد. میزان سرمایه شما کاملا به خود شما بستگی دارد. شما به عنوان یک تاجر بینالمللی واسطهای در خرید و فروش یا واردات و صادرات معاملات هستید. بنابراین، شما باید نه تنها قیمت محصول بلکه قیمت خدمات خود را نیز تعیین کنید. این دو شکل جداگانه و در عین حال تعاملی هستند. از آنجا که هزینهی خدمات شما در موفقیت محصول تاثیر میگذارد، در نهایت ممکن است، تصمیم بگیرید ساختار قیمت گذاری را تغییر دهید. برای قیمت گذاری کالا به این نکته توجه داشته باشید، که میزان قابل فروش بودن محصول تاثیر بسیار زیادی در قیمت شما دارد.


پرسودترین کالاهای مناسب واردات به ایران کدامند؟
قبل از هر چیزی بهتر است حواستان به کالاهای ممنوعه کشورها باشد، مانند داروها، الکل، تنباکو، سیگارهای الکترونیکی که در بیشتر کشورها واردات آنها ممنوع میباشد. اما واردات چه کالاهایی در ایران سود بسیار زیادی دارد؟ از بین لیست کالاهای وارداتی به ایران، پرسودترین کالاهای مناسب ماینرها، کارتهای گرافیک، هاردهایی که برای استخراج ارزهای دیجیتال هستند، واردات لوازم جانی موبایل و لوازم تخصصی در حوزههای مختلف است. از نظر درآمد، واردات و فروش مجدد یک مدل تجاری، بسیار موفق است، و اگر به درستی انجام شود، سود بسیار خوبی را به دنبال دارد.
برای پیدا کردن پرسودترین کالاهای مناسب واردات بهتر است از این چک لیست استفاده و همیشه به دنبال کالاهایی با ویژگیهای زیر باشیم:
- ساده و راحت برای استفاده
- خلاقانه و کم هزینه
- کاربردی و با تقاضای بالا
- حاشیه سود و فرکانس
- فروش بالا
مطالعه مطلب زیر را پیشنهاد میکنیم:
واردات لوازم جانبی موبایل از چین
حمل هوایی مناسب چه کالاهایی است؟
حمل هوایی بار بخصوص به صورت بینالمللی در همه جای دنیا هزینهای چهار یا پنج برابر بیشتر در مقایسه با دیگر حملها دارد. از این رو بیشتر برای کالاهای سبک وزن و کم حجم استفاده میشود. اگر قصد واردات از کشورهای دیگر را دارید و در دریافت سفارشات خود عجله دارید بهترین روش حمل هوایی است. البته باید توجه داشته باشید استفاده از این نوع حمل بار محدودیتهایی هم به دنبال دارد، از جمله کالاهای ممنوعه مانند محصولاتی که باتری دارند، یا با قوانین حاکم بر کشور مقصد در تعارض هستند. به طور کلی برای واردات کالا بهترین روش از طریق حمل دریایی بار است، از این رو هزینههای ارسال تا حد بسیار زیادی کاهش مییابد.

ثبت درخواست مشاوره
- نتیجه درخواست طی ۴۸ ساعت اداری از طریق ایمیل به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
- جهت تسریع روند بررسی، اطلاعات دقیق درخواست از قبیل اطلاعات کامل محصول، تعداد درخواستی، روش حمل مورد نظر و … را ارسال نمایید.
- لطفا پیش از ارسال درخواست، سوالات متداول پرتکرار را مطالعه نمایید.
واردات کالا به ایران از کشورهای مختلف و همسایه با کاوان تامین
حالا که کمی با کلیات فرایند واردات کالا آشنا شدید، باید در مسیر درست آن حرکت کنید. از تولید کالا تا زمانی که محصول به دست کاربر نهایی یا مصرف کننده میرسد. تولید کنندهها از راههای مختلف به فروش محصولات خود میپردازند، تولیدکننده محصولات خود را به یک واسطه میفروشد، واسطه میتواند تاجری باشد ک حتی از کشوری دیگر کالاهای مورد نظر شما را خریداری کرده و سپس مجددا آنها را به فروش میرساند، حتی میتواند نمایندهای باشد که به عنوان واسطه عمل میکند. در این مسیر افراد بسیاری در حال تجارت هستند، از جمله تولیدکننده، توزیع کننده یا عمده فروش، فروشنده و خرده فروش. از این رو با توجه به فعالیت خود، قبل از شروع واردات کالا باید مسیرتان را مشخص کنید. هر تولید کنندهای برای محصولات و خدمات خود به مصرف کنندگان نیاز دارد، تا عمر طولانی و بالندگی داشته باشد. زمانی که کالای مورد نظر خود را انتخاب کردید اکنون به دنبال بازار فروش آن باشید و تعیین کنید که مشتریان احتمالی شما چه کسانی خواهند بود و از چه محصولات یا خدمات خاص شما استفاده میکنند. این مرحلهی بسیار مهمی در فرایند واردات کالا به ایران است. اگر این کار را به درستی انجام دهید، شرکت تجاری شما به یک مرکز سودآوری واقعی تبدیل خواهد شد. هر چه در این راستا بیشتر تحقیق و جستجو کنید، آمادگی شما بیشتر و بیشتر خواهد شد. اگر نمیدانید در کدام حوزه فعالیت خود را آغاز کنید، میتوانید از جواهرات تزیینی، غذای حیوانات خانگی، اسباببازی، پوشاک و لوازم جانبی استفاده کنید. تنها شرط اساسی برای فروش، پیدا کردن مصرف کننده در کمترین زمان ممکن است.
1 – واردات از کشور چین
با توجه به فعالیت بیش از ۹۰درصد کارخانجات مطرح جهان در چین و پتانسیل بالای این بازار، اکثر واردکنندگان ایرانی روی به واردات از چین آوردهاند. واردات کالا از چین با توجه به هزینههای تمام شده پایین نیروی کار، دارای مزایای بسیاری از جمله خرید کالا با قیمتهای عمده و مناسب نسبت به سایر کشورها میباشد. اما اگر در این بازار جذاب تجربهی زیادی ندارید یا به دنبال فروشندههای دست اول چینی کالای مورد نظر خود هستید، همراه ما باشید. خرید کالا از کشور چین نیازمند تجربه بسیار بالایی میباشد و در صورت نادیده گرفتن اصول آن، متحمل ضررهای هنگفتی به دلیل خرید کالای غیر اصل، ارتباط با فروشنده نامعتبر و نمایندگان غیر رسمی برندها و … خواهید شد. کاوان تامین با هدف تسهیل امور مربوط واردات از چین خدماتی نظیر منبعیابی، استعلام قیمت، اعتبارسنجی، انجام مذاکرات لازم و دریافت سمپل از فروشنده را به تجار محترم ارائه نموده است. برای آشنایی با شرایط خرید از چین به صفحه زیر مراجعه نمایید.
2 – واردات از امارات (دبی)
یکی دیگر از بازارهای جذاب دنیا بخصوص در حوزه تکنولوژی، مراکز فروش بینالمللی در قلب کشور امارات یعنی دبی میباشد. در کشور امارات اکثر تکنولوژیهای روز دنیا به سرعت عرضه میشود و بازرگانان کشورهای مختلف برای تهیه این گجتها و واردات سریع آن، به فکر واردات از دبی میافتند.همچنین در کشور امارات تجارت کالاهای استوک رونق بالایی دارد و به همین منظور در شهر شارجه و دبی مراکز خرید مختلفی به ارائه این دسته از کالا به صورت تخصصی میپردازند. به جهت آشنایی هرچهبیشتر با نحوه خرید از دبی به صفحه زیر مراجعه نمایید.