در مورد رابطه‌ی هنگ کنگ و آمریکا بیشتر بدانید!

دسته‌بندی: کاوان تامین مگ, مقالات آموزشی|آخرین بروز رسانی: آبان 10, 1402|بازدیدها: 608|
در مورد رابطه‌ی هنگ کنگ و آمریکا بیشتر بدانید!

هنگ کنگ در گذشته جزء مستعمره کشور بریتانیا بود. این شهر جزیره‌ای، در جنوب کشور چین قرار گرفته است. هنگ کنگ از هر لحاظ مستقل و پویا می‌باشد. به همین دلیل یکی از تاثیرگذارترین و مهم‌ترین بازارهای مالی تجاری دنیا است. از طرفی به دلیل فعالیت‌های اقتصادی خاص این شهر، اقتصاد آمریکا به آن وابستگی‌هایی داشت. به نوعی هنگ کنگ چین، قلب اقتصاد آمریکا و آسیا به حساب می‌آمد. البته این موضوع تا قبل از اعمال تحریمات دونالد ترامپ در این خصوص بود. در ادامه به رابطه هنگ کنگ و آمریکا و مسائل اقتصادی آن ها می‌پردازیم.

آشنایی با وضعیت اقتصادی هنگ کنگ

در مورد اقتصاد هنگ کنگ حقایق جالبی وجود دارد که نشان دهنده قدرت و تاثیر آن در منطقه و جهان است. در سال ۲۰۱۹، بنیاد هریتیج هنگ کنگ چین را به عنوان آزادترین و مستقل‌ترین اقتصاد دنیا معرفی کرد. این شهر به دلیل حمایت و داشتن پشتوانه‌ای قوی از سمت دولت در کنار آزادی عمل در تجارت، تبدیل به یکی از بهترین و پرطرفدارترین مناطق تجاری دنیا شده است.

وضعیت اقتصادی هنگ کنگ

یکی از نکات بسیار جالب در مورد این منطقه، استفاده از پیشرفته‌ترین سیستم‌های مالیاتی در دنیا است. در هنگ کنگ همه چی به صورت خیلی دقیق صورت می‌گیرد، به همین دلیل هم تبدیل به یکی از موثرترین مناطق در اقتصاد آمریکا و جهان شد.مالیات، ۱۴ درصد درآمد داخلی هنگ کنگ است. جالب است بدانید نرخ تعیین شده مالیات بر درآمد شرکت‌ها ۱۶.۵ درصد و نرخ مالیات بر درآمد افراد ۱۵ درصد می‌باشد. در حالت کلی، تعرفه واردات در هنگ کنک بسیار پایین و ناچیز است. البته استثنائاتی هم وجود دارد. در حال حاضر برای واردات ۱۴۹ گروه کالا، هیچگونه تعرفه‌ای دریافت نمی‌کنند.

چه عواملی بر رشد اقتصاد هنگ کنگ تاثیرگذار بودند؟

جنگ تجاری آمریکا و چین به خصوص پس از شدت گرفتن، موجب ۰.۵ درصد افت در رشد اقتصادی هنگ کنگ شد. البته دولت با انجام اقدامات لازم و در پیش گرفتن سیاست‌هایی خاص، امیدوار به رشد ۲ تا ۳ درصدی اقتصادی این منطقه است.
تولید ناخالص داخلی هنگ کنگ در سال ۲۰۱۸ حدود ۲۳.۴ میلیارد دلار بیشتر از سال ۲۰۱۷ بوده است. این منطقه تا آخر سال ۲۰۱۸ با سرانه تولید ناخالص داخلی ۴۸,۹۵۸، جزء مناطقی با کم ترین هزینه سالانه بوده اند. با وجود وسعت کم آن، بیش از ۶۵ میلیون توریست در سال گذشته از آن بازدید کردند. در سال های اخیر، فرودگاه هنگ کنگ جزء ۳ فرودگاه بسیار شلوغ دنیا بوده است.
بزرگ ترین و مهم ترین بخش اقتصاد هنگ کنگ با ۲۱.۵ درصد شامل: حمل و نقل و تجارت و پس از آن با ۱۸.۹ درصد، خدمات مالی و با ۱۲.۲ درصد تولید می باشد. واردات هنگ کنک در سال گذشته حدود ۶۰۵.۳ میلیارد دلار بوده و ۵۳۳.۱ میلیارد دلار هم صادرات داشته است.
از بزرگ ترین وارد کنندگان محصولات هنگ کنگ می توان به اتحادیه اروپا و آمریکا و چین اشاره داشت. بیشترین صادرات آن با ۵۵ درصد به کشور چین بوده است. معاملات ارز تا پایان سال ۲۰۱۶ در هنگ کنگ به صورت روزانه ۴۳۷ میلیارد دلار بوده و رتبه چهارمین بازار بزرگ معاملات ارزی در دنیا را از آن خود کرده است.

بحران اقتصاد آمریکا و چین

تاثیر بحران‌های مالی بر اقتصاد آمریکا

در دهه‌های گذشته شاهد رشد اقتصادی و قدرت گرفتن چین و از طرفی دیگر، شاهد افت رشد در اقتصاد آمریکا بوده‌ایم. در حقیقت آمریکا به نوعی درگیر بحران‌های اقتصادی و مالی شده است. این بحران‌ها لطمه زیادی به اعتبار آمریکا و کاهش ارزش سرمایه داری آن‌ها شده است.
آمریکا به دلیل افت رشد اقتصادی، درگیری‌های سیاسی و اجتماعی به خصوص با کشور چین، روبه رو شدن با چالش‌های ساختاری و افزایش بدهی خارجی در خطر است. حالا کشور آمریکا باید با رقیب‌های قدرتمند اقتصادی همچون چین و آلمان روبه رو شود که این موضوع احتمال و خطر کاهش ارزش دلار را افزایش می‌دهد. این اتفاقات می‌تواند به مرکزیت آمریکا در تجارت بین‌المللی پایان بدهد.

رابطه هنگ کنک و آمریکا از نطر اقتصادی

رابطه هنگ کنگ و آمریکا

هنگ کنگ روابط بسیار نزدیکی با کشور چین دارد و همانطور که می‌دانید، در جنوب کشور چین واقع شده است. از آن جایی که جنگ اقتصادی آمریکا و چین، دو قدرت بسیار بزرگ در دنیا شدت گرفته است؛ این جنگ روی رابطه هنگ کنگ و آمریکا هم تاثیرات خاص خود را داشته است.
این جنگ روی خود اقتصاد آمریکا و چین هم تاثیرات بسیاری داشته، اما تاثیرات آن روی هنگ کنگ و سایر کشورها هم از مسائل غیرقابل انکار و بسیار مهم می‌باشد.

سخن پایانی
هنگ کنگ به دلیل ویژگی‌های مالی و تجاری، قانون و داشتن حمایت‌های بسیار از جانب افراد قدرتمند، یکی از بزرگ‌ترین و قوی‌ترین اقتصادهای دنیا به حساب می‌آید. این منطقه همیشه با تدابیر خاص، از بحران‌های اقتصادی و چالش‌های سیاسی، موفق بیرون آمده است.
البته هنگ کنگ به دلیل تحریم‌های صورت گرفته و لغو امتیازات تجاری آن توسط دونالد ترامپ، دچار کاهش رشد اقتصادی و در نتیجه ضرر شد. از طرفی این روزها شاهد ضعف در اقتصاد آمریکا و کاهش قدرت‌های او هستم. پایان این جنگ اقتصادی می‌تواند قدرت اول در منطقه و دنیا را مشخص کند، اما طبق پیش بینی‌های صورت گرفته این جنگ در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت.

در خرداد 23, 1400 منتشر شد|دسته‌بندی: کاوان تامین مگ, مقالات آموزشی|آخرین بروز رسانی: آبان 10, 1402|بازدیدها: 608|بدون دیدگاه on در مورد رابطه‌ی هنگ کنگ و آمریکا بیشتر بدانید!|

نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر دارید؟

نظر شما برای ما با ارزشه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها