نحوه واردات ماشین آلات سنگین به ایران
تحریمهای اعمال شده علیه ایران و بحران اقتصادی، تولید ماشینآلات سنگین و قطعات یدکی آنها را در کشور با مشکل مواجه کرده است و این امر باعث شده واردات ماشینآلات سنگین نسبت به گذشته مورد توجه بیشتری قرار گیرد. واردات ماشینآلات سنگین نقش بسیار مهمی در ساخت و ساز و توسعه کشور ایفا میکند، به گونهای که بدون آنها صنایع مختلف کشور متوقف خواهد شد. اهمیت آن در صنایع کشور را میتوان در طراحی و ساخت ماشینآلات سنگین ویژه برای پروژههای مهم ذکر کرد. از ماشین آلات سنگین در صنایع مختلفی نظیر حمل و نقل، راهسازی، معدن و غیره استفاده میشود.
دولت ایران با هدف تسهیل واردات ماشین آلات سنگین به کشور، امتیازات ویژه ای را برای تجار در نظر گرفته است تا از این طریق، نیازهای کشور را برطرف کرده و چرخه اقتصادی را رونق بخشد. به عبارتی، واردات ماشین آلات سنگین یک تجارت دو طرفه به شمار می رود که هم نیازهای جامعه را تامین می کند و هم می تواند به افزایش سرمایه تجار کمک کند. واردات ماشین آلات سنگین همانند سایر کالاهای وارداتی، تابع قوانین بین المللی و قوانین داخلی کشور مبدا و کشور مقصد است؛ بنابراین، در وهله اول باید با قوانین این حوزه، مقررات و بخشنامه های مرتبط به طور کامل آشنا شوید. در مرحله دوم، برای خریدی با قیمت مناسب، لازم است بازارهای جهانی و نیازهای داخلی کشور را شناسایی کرده و سپس اقدام نمایید. آشنایی با تمامی قوانین و مقررات، مراحل و شرایط این تجارت، فرآیندی پیچیده و زمان بر است، همچنین ثبت سفارش و ترخیص ماشین آلات سنگین از گمرک، امری تخصصی است و هرگونه اشتباه مانند: اشتباه در کد تعرفه گمرکی و تخصیص ارز می تواند منجر به ضررهای مالی برای شما شود.
آشنا شدن با تمامی قوانین و مقررات، مراحل و شرایط واردات از چین یا دبی، فرآیندی پیچیده و زمان بر است، همچنین ثبت سفارش و ترخیص ماشین آلات سنگین از گمرک، امری تخصصی است و هرگونه اشتباه مانند: اشتباه در کد تعرفه گمرکی و تخصیص ارز می تواند منجر به ضررهای مالی برای شما شود. برای ثبت سفارش و ترخیص ماشین آلات سنگین از گمرک، حتما با یک تاجر متخصص و با تجربه مشورت نمایید. شرکت بازرگانی کاوان تامین با فعالیت تخصصی در این زمینه می تواند راه را برای واردات شما هموار کرده و سودآوری تان را تضمین نماید.
نحوه واردات ماشین آلات سنگین به کشور
واردات ماشین آلات سنگین از کشورهای مختلفی انجام میشود. طبق آمار، بیشتر این واردات از دبی، چین، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه و کشورهای اروپایی صورت میگیرد. برای واردات هر نوع ماشین آلات سنگین، ابتدا باید مجوز واردات آن را که توسط وزارت امنیت اعلام میشود، بررسی کنید.
در اولین قدم، باید تأمینکنندگان و فروشندگان مناسب را پیدا کرده و از آنها استعلام قیمت بگیرید. تنها از یک شرکت یا کشور استعلام گرفتن کافی نیست و بهتر است قیمتها را به صورت CFR یا CPT دریافت کنید (قیمت حمل و نقل تا بندر مقصد یا حمل و نقل تا محل تحویل). برای پیدا کردن یک فروشنده قابل اعتماد، چند راه وجود دارد:
- جستجو در اینترنت برای یافتن دستگاه مورد نظر و فروشنده معتبر.
- سفر به کشورهای اروپایی و چین.
- سپردن یافتن تأمین کننده مناسب به یک شرکت بازرگانی معتبر.
- بعد از گذراندن این مرحله، باید پیش فاکتور (پروفرما) دستگاه مورد نظر را از فروشنده دریافت کنید تا در مراحل بعدی به سازمانهای مربوطه ارائه داده و مجوز ورود را اخذ نمایید.
- همچنین برای واردات ماشین آلات سنگین به کارت بازرگانی نیاز دارید که به دو صورت پیش روی شماست:
- میتوانید خودتان برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنید.
- با پرداخت هزینه، از کارت بازرگانی فرد دیگری برای واردات استفاده کنید.
- تمام امور مربوط به پیدا کردن فروشنده، عقد قرارداد و انتخاب روش و هماهنگیهای لازم برای حمل و نقل از مبدأ به مقصد را میتوانید به شرکت بازرگانی کاوان تامین بسپارید.
کدهای تعرفهای برای ماشینآلات سنگین
سیستم کدگذاری هماهنگشده (HS) یک استاندارد جهانی ۶ رقمی برای توصیف انواع کالاها است که توسط سازمان جهانی گمرک تعیین شده است. این سیستم شامل ۵۰۰۰ گروه محصول است و حدود ۹۸ درصد از کالاهای تجارت بینالملل از طریق HS تعریف و طبقهبندی میشوند. هر کالایی که قصد عبور از مرزهای بینالمللی را داشته باشد، با این کد در گمرک اظهار و شناسایی میشود. همه کشورها از این سیستم به عنوان مبنایی برای تعیین تعرفه گمرکی و جمعآوری آمار تجارت بینالمللی استفاده میکنند.
یافتن کد تعرفهای مرتبط با واردات ماشینآلات سنگین هنگام خرید از چین یا هر کشور خارجی دیگر بسیار مهم است و باید با دقت ویژهای انجام شود. هرگونه اشتباه در وارد کردن کد تعرفه میتواند باعث ضرر و زیان و حتی ممانعت از ورود کالا به گمرک شود.
در ادامه، برخی از کدهای تعرفهای برای ماشینآلات سنگین آورده شده است:
- کد تعرفهی گمرکی برای دریل: ۸۴۳۰۳۱۲۰
- کد تعرفهی گمرکی برای بولدوزر، گریدر، لودر، بیل مکانیکی، لودر برفروب، کمپکتور و غلتک راهسازی: ۸۴۲۹
- کد تعرفهی گمرکی برای ترخیص بیل مکانیکی با قدرت ۲۲۰ اسب بخار و بالاتر: ۸۴۲۹۵۲۲۹
- کد تعرفهی گمرکی برای ترخیص بولدوزر با قدرت ۳۳۰ اسب بخار و بالاتر: ۸۴۲۹۱۱۲۹
ثبت سفارش واردات ماشین آلات سنگین
یکی از مهمترین مراحل فرآیند واردات ماشین آلات سنگین، اخذ مجوز است. برای دریافت مجوز، باید با ارائه کارت بازرگانی و فاکتور پیشفاکتور (پیشفاکتور سندی است که جزئیات سفارش از جمله نوع، تعداد، وزن کالا و همچنین اطلاعات کامل خریدار و فروشنده را نشان میدهد)، مشخصات کامل محصول شامل: نوع، تعداد، وزن، اطلاعات کامل خریدار و فروشنده و گواهینامه استاندارد، وارد سامانه تجارت جامع شده و ثبت سفارش نمایید.
هزینه واردات ماشین آلات سنگین
یکی از هزینه های مرتبط با واردات ماشین آلات سنگین، تعرفه گمرکی است که توسط دولت تعیین می شود و با توجه به شرایط و قوانین، هر ساله تغییر می کند و روندی افزایشی دارد. علاوه بر تعرفه گمرکی، باید هزینه خرید کالا، هزینه ثبت سفارش، هزینه کارت بازرگانی و هزینه حمل و نقل را نیز در نظر بگیرید. هزینه حمل و نقل ماشین آلات سنگین بسته به کشور مبدا متفاوت است. واردات ماشین آلات سنگین معمولا از طریق حمل و نقل دریایی انجام می شود که هزینه و زمان رسیدن آن با توجه به کشور مبدا متغیر است.
لیست ماشین آلات سنگین مجاز وارداتی
لیست برخی از ماشین آلات سنگینی که مجوز ورود به کشور را دارند به شرح زیر است:
- ماشین آلات صنعتی سنگین
- انواع ماشین آلات راهسازی
- ماشین آلات معدنی
- جرثقیل یدک کش
- قطعات یدکی ماشین آلات سنگین
- انواع دستگاه های حفاری
- کمپرسی با ظرفیت بالای 35 تن
- لیفت تلسکوپی
- دستگاه بازیافت آسفالت
- انواع آسفالت
- انواع دستگاه های بچینگ (مخلوط ساز بتن)
- بتونیر (مخلوط کن بتن)
- انواع بتن
- پمپ بتن
- بچینگ (تاسیسات تولید بتن)
- انواع برف روب
- انواع بولدوزر
- انواع لودر
- انواع بیل مکانیکی
- انواع تراکتور
- چکش هیدرولیک
- چکش پیکور
- گاردریل
- انواع گریدر
- انواع کمباین
- ترازو و باسکول
- کمپرسورهای هوا و مایعات
- جرثقیل لوله کش
- کانتینرهای یخچال دار
- دستگاه حفر تونل (TBM)
- لیفتراک با ظرفیت ده تن و بالاتر
- ماشین خط کشی معابر
واردات ماشین آلات سنگین دست دوم
یکی از راهکارهای به صرفه برای جایگزینی دستگاهها و ماشینهای فرسوده خط تولید، واردات ماشین آلات سنگین دست دوم است. واردات این نوع ماشین آلات دارای دو شرط میباشد:
- این نوع ماشین آلات در داخل کشور تولید نشود.
- یا تولید داخل این ماشین آلات سنگین، پاسخگوی نیاز کشور نباشد.
همچنین واردات ماشین آلات راهسازی و معدنی سنگین دست دوم، به شرطی که از زمان ساخت آنها بیش از ۵ سال نگذشته باشد، با رعایت قوانین و مقررات مربوطه مجاز است.
سخن آخر
در این مقاله سعی کردیم با بررسی مراحل، شرایط و قوانین واردات ماشین آلات سنگین، شما را تا حد ممکن با این فرآیند آشنا کنیم. اگر قصد واردات در این حوزه را دارید، میتوانید با اطمینان خاطر، صفر تا صد مراحل را به ما بسپارید و همچنین برای دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان شرکت بازرگانی کاوان تامین تماس بگیرید.