چرا اقتصاد آمریکا و چین در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند؟

دسته‌بندی: اخبار بازرگانی, کاوان تامین مگ|آخرین بروز رسانی: بهمن 15, 1401|بازدیدها: 541|
چرا اقتصاد آمریکا و چین در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند؟

کشورهای چین و آمریکا از نظر اقتصادی جزء بزرگ‌ترین قدرت‌های دنیا به حساب می‌آیند. از این رو تاثیرات این جنگ تجاری علاوه بر تحت تاثیر قرار دادن اقتصاد آمریکا و چین، روی سایر کشورهای دنیا نیز تاثیرات زیادی دارد. به همین دلیل جنگ تجاری بین آن‌ها از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه و پرداخته شود.

دلیل آغاز جنگ تجاری بین کشورهای چین و آمریکا

دونالد ترامپ با انجام اقداماتی، شروع کننده جنگ تجاری با کشور چین بود. دولت دونالد ترامپ تجارت آزاد را با در نظر گرفتن تعرفه‌ای خاص برای کالاهای چینی به حداقل رساند که این موضوع تاثیرات زیادی روی اقتصاد آمریکا و چین گذاشت. از طرفی دولت چین با پایین نگه داشتن ارزش یوان در برابر دلار، اقتصاد آمریکا را به خطر انداخت.

با توجه به تحلیل‌های صورت گرفته توسط احسان چلونگر (دکتری اقتصاد کاربردی)، جنگ تجاری بین این دو ابر قدرت ادامه دار خواهد بود و پایان آن، تعیین کننده آینده جهان می‌باشد. اکنون دولت بایدن با تشکیل جبهه‌ای قوی و متعهد در برابر چین و ترمیم روابط خود با متحدین آمریکا، سختگیری‌ها را در زمینه انتقال علم و فناوری بیشتر می‌کند.

این جنگ تجاری، مشکلات جدی و چالش‌های فراوانی را برای اقتصاد آمریکا و چین به وجود آورده است که به زودی باید با آن ها رو به رو شوند.

مهم ترین اقدام دولت آمریکا در جنگ تجاری با چین چه بوده است؟

تحریم شرکت هواوی، از مهم‌ترین اقدامات دولت آمریکا در جنگ تجاری با چین به حساب می‌آید. اعمال این تحریم موجب دور شدن تجهیزات مخابراتی قدرتمند و با کیفیت این شرکت از بازار‌های آمریکا و بروز موانعی برای استفاده هواوی از سیستم عامل ویندوز و اندروید نیز شد که تاثیر بسیار زیادی روی صنعت گوشی‌های هوشمند و اقتصاد آمریکا و چین می‌گذارد.

همانطور که می‌دانید، شرکت هواوی جزء ۳ تولید کننده برتر گوشی‌های هوشمند می‌باشد. این شرکت یکی از رقبای سرسخت و قوی برای شرکت‌های بزرگی مانند: اپل و سامسونگ به حساب می‌آید. به همین دلیل این تحریم می‌تواند ضربه بزرگی به اقتصاد این شرکت باشد.

درگیری‌های ایالات متحده آمریکا و چین در سال ۲۰۲۱

طبق اهداف و برنامه‌های بلند مدت دو حزب دموکرات و جمهوری خواه، متوجه ادامه سیاست مقابله آمریکا با چین در سال ۲۰۲۱ می‌شویم. پس از بهبود بخشیدن روابط با متحدین آمریکا، بایدن فشار‌ها و سخت‌گیری‌ها در زمینه انتقال علم و فناوری را برای مقابله با چین افزایش می‌دهد. البته بر اساس گفت و گو‌های تجاری صورت گرفته، محدودیت‌های غیر استراتژیک در زمینه‌های مهاجرت، آموزش، بهداشت عمومی، فرهنگ کم‌تر خواهد شد.

از مارس ۲۰۲۰، سطح اقتصاد چین بعد از رو به رو شدن با تبعات اقتصادی گسترش بیماری کرونا رو به بهبود می‌باشد که این روند تا سال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت. از مهم‌ترین محرک‌های اقتصادی چین می‌توان آغاز پروژه‌های بزرگ زیرساختی، اصلاح سیاست‌های مالی و پولی، سرمایه‌گذاری در بخش املاک را نام برد. همچنین افزایش خرید از چین می‌تواند یکی دیگر از همین موارد باشد.

پرچم امریکا و چین

اقتصاد چین و روند بهبود آن

کشمکش‌های به وجود آمده با آمریکا موجب کاهش سرعت بهبود اقتصاد کشور چین شده است. همچنین بازگشت کامل تقاضای صادرات چین به آمریکا و بالعکس با توجه به گسترش بیماری کرونا، امری غیر ممکن به نظر می‌رسد.

مذاکرات اقتصادی سران دو کشور چین و آمریکا

طبق بررسی‌ها و گزارش‌های دفتر ملی آمار و بانک مرکزی چین، سطح اشتغال مردم اصلا در وضعیت مناسبی نمی‌باشد. به صورتی که کسب و کار‌ها به خصوص کسب و کار‌های کوچک با مشکلات بسیاری رو به رو شده و درآمد آن‌ها کاهش زیادی داشته است. نرخ بیکاری شاخص مدیران خرید PMI در بنگاه‌های کوچک 49 درصد و در شهرها به 5 درصد رسیده است.

به صورت کلی، سطح تورم متوسط بوده و شاهد رشد شاخص‌های بهای تولید کننده PPI هستیم. در سال 2021 بهبود وضعیت اقتصاد آمریکا و چین پیش بینی می‌شود.

چالش‌ها و مشکلات پیش روی اقتصاد چین

همانطور که می‌دانید، جمعیت چین رو به پیری و افزایش سن می‌باشد. به صورتی که در سال ۲۰۲۲، ۱۲ درصد جمعیت این کشور را افراد بالای ۶۵ سال تشکیل خواهند داد. این موضوع خطری بسیار جدی برای اقتصاد چین به حساب می‌آید، زیرا پیری جمعیت موجب کاهش سرمایه گذاری و پس انداز، افزایش مصرف، کاهش رشد اقتصادی می‌شود.

سطح رشد اقتصاد چین از ۱۰ درصد به ۶ درصد کاهش یافته و در زمانی نه چندان دور شاهد کاهش رشد اقتصادی بیشتر آن خواهیم بود.

از مهم‌ترین مشکلات و خطرات پیش روی اقتصاد چین می‌توان به پیر شدن جمعیت، اصطکاک و درگیری بلند مدت با آمریکا، کاهش تولد و بحران جمعیت، کاهش بازدهی دولت‌های محلی، افزایش هزینه شرکت‌ها، بروز مشکلاتی برای تامین مالی بنگاه‌های متوسط و کوچک اشاره داشت.

مقایسه آمریکا و چین و استراتژی‌های آن‌ها

با تجزیه و تحلیل و نگاهی به تاریخ ۱۰۰ ساله اخیر، متوجه ادامه دار شدن جنگ تجاری و اقتصادی آمریکا و چین خواهید شد. جنگی که بر سر تکنولوژی، پول و منابع مالی، منابع زیر زمینی، منابع طبیعی، مدیریت، به دست آوردن منافعی خاص و قدرت و … صورت گرفته که می‌تواند اقتصاد آمریکا و چین و همچنین تمام کشورهای دنیا را تحت تاثیر خود قرار دهد.

از این رو کشور چین استراتژی‌هایی را برای آینده کشور خود و موفقیت خود در برابر آمریکا تعیین کرده است. از مهم‌ترین استراتژی‌های آن می‌توان به بهینه سازی و اصلاح قوانین مالی و مالیاتی، ترویج و تشویق برای شهرنشینی، اصلاح قانون تک فرزندی و تشویق برای فرزند آوری، آغاز زیرساخت‌های جدید برای بهبود وضعیت اقتصاد و … اشاره داشت.

مقایسه استراتژی اقتصاد آمریکا و چین

از این رو جو بایدن، رئیس جمهور جدید آمریکا برنامه‌ها و اهداف خود را به صورت شفاف در وب سایت رسمی خود منتشر کرده است. از مهم‌ترین اهداف و برنامه‌های او می‌توان به تقویت اقتصاد آمریکا، مقابله با ویروس کرونا و جلوگیری از انتشار بیشتر آن اشاره داشت. طرح‌های مختلف جو بایدن نشان دهنده ادامه سیاست‌های او برای مقابله با چین را در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد.

برای تحقق مقابله با ویروس کرونا، استفاده از ماسک، قوانین فاصله گذاری اجتماعی، واکسیناسیون الزامی و به صورت سخت گیرانه تری پیگیری خواهد شد و برای پیش برد اهداف اقتصادی خود، محرک‌ها و سیاست‌های مالی و پولی بیشتری را اعمال خواهد کرد. به عنوان مثال: شرکت‌های قدرتمند و ثروتمند باید مالیات بیشتری بپردازند و در عوض برای خانواده‌های کارگری و فقیر معافیت اجرا می‌شود. برای راهنمایی و مشاوره از مشاوران و متخصصان کاوان تامین کمک بگیرید.

در خرداد 10, 1400 منتشر شد|دسته‌بندی: اخبار بازرگانی, کاوان تامین مگ|آخرین بروز رسانی: بهمن 15, 1401|بازدیدها: 541|بدون دیدگاه on چرا اقتصاد آمریکا و چین در مقابل یکدیگر قرار گرفته‌اند؟|

نیاز به راهنمایی و مشاوره بیشتر دارید؟

نظر شما برای ما با ارزشه

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها